Träffpunkterna

Träffpunkterna

Tänkte helt hålla mig ifrån detta ämne och på sätt och vis gör jag nog det med, fast ändå inte…

För första gången så tror jag inte att jag vågar skriva ett långt inlägg om vad jag känner då denna fråga är så otroligt känslig just nu, både för politiker och för medborgarna. Så jag försöker fatta mig väldigt kort men känner att det räcker nog för att irritera många politiker och som vanligt säkert några vana bloggläsare med…

Som innan i vissa av mina inlägg och som nu med troligen lär ske tror jag vissa här fortfarande tycker det är jätte kul att använda sig av rasiststämpeln och måste göra allt för att visa att de minsann är humana och att det får kosta vad det kosta vill att rädda världen. FI har jag ju redan besvarat på en insändare här i bloggen där de skriver ””Om en generösare migrationspolitisk skulle leda till svårigheter i Sverige menar jag ändå att den skulle vara moraliskt rätt och rimlig”. Vi är där redan nu och då har inte ens FI haft någon makt… Sverige kommer resa sig mer och mer och beslut som drabbar medborgarna som med träffpunkten kommer tydligt få konsekvenser. Om det är kommunalt, landsting eller stat spelar ingen roll för en väljare, utan fakta är att pengar saknas och de inte får det de förväntar sig samtidigt som alla partier förutom ett blundar helt för kostnaderna på ett stort verk vi har i Sverige (dock har de börjat svänga nu, M, KD, FP). Partier som inte förstår detta kommer troligen att bli mindre och där kan mycket väl vara Centerpartiet om de inte kan släppa att det är en ideologi med ”fri invandring”. Det är inget som fungerar i verkliga världen även om jag med gillar tanken med att kunna åka vart jag vill och allt bara lirade väl utan krånglig byråkrati.

Fortfarande tycker vissa det är härligt att kommentera mot Jimmie Åkesson ”Allt är vist invandrarnas fel enligt dig/er”. Nej, jag är inte rasist utan fortfarande realist. Vad Jimmie är får stå för honom, men han är fortfarande den ända som vågar spara på det som INTE drabbar svenska medborgare. Mer pengar till Staten ger nog troligen mer pengar till alla andra också, samt att bostadsmarknaden, sjukvården med fleras problem då skulle vara lättare att lösa om det inte kom en så stor ström människor på så kort tid. Det är inte rasistiskt av Jimmie Åkesson eller av mig att säga så, DET ÄR LOGISKT! Jan Björklund kunde inte säga emot igår på partiledardebatten när Jimmie frågade om bostadsmarknadens situation. Han fick istället efter vist gehör även svaret, att invandring inte är skyldigheten till allt. Ingen har sagt det, men de saker jag nämner och även skola, dagis, arbetslösheten o.s.v. Ökar SJÄLVKLART om det kommer mer människor som saknar utbildning och till ett land som fortfarande lider av finanskris.

Angående Träffpunkterna mer direkt här och nu, så anser jag själv nog att det är bättre att kolla in flygplatsen som kostar skattebetalarna omkring 20 miljoner kronor/år. Det verkar smartare att samarbeta ned Linköping som är en flygstad (med SAAB) än att sitta och ha storstads fejd. Jag kommer alltid värna svenska medborgare före allt annat, eftersom det är svenska medborgare som betalar skatt.

Att driva VISSA Träffpunkter med ideella krafter tror jag på och skulle jag gärna se, så den biten ser jag inget fel i. Älskar ideellt då man vet att människorna där VERKLIGEN brinner för det de gör något alldeles extra, det är ju därför jag sitter här och skriver. Jag engagerar mig politiskt och det är endast på Tekniska Nämndens sammanträde (ca 1 gång i månaden) som jag har ersättning (ca 1000kr för 8-9h).

Träffpunkterna kan aldrig ersättas helt med ideell kraft, om ens hälften av dem kan det. De sitter på personal som har alldeles för mycket kunskap och utbildning som ideell kraft inte kan ha. Kunskap kostar, men då kan även denna personal hantera äldre som har demens och mindre diagnoser. Jag hoppas att man vågar tänka nytt i frågan och att hela Sverige vågar tänka nytt och istället satsa på vårt eget land. ”Öppna era hjärtan” är från M’s sida ungefär lika slagkraftigt som Centerns ”Fri invandring”. Båda två är fina saker, men partier till höger kan inte vara flummiga drömmare som partier till vänster gärna är. Vi kan räkna kronor och ören! MEN bara för vi kan räkna och vet att pengar saknas så måste vi inte dra in på Träffpunkterna. Fördela om kronor och örena i kommunfullmäktige och gör om möjligen några av Träffpunkterna till att drivas ideellt för att testa på om det överhuvud taget fungerar.

Hur skulle det se ut om Landstinget behövde spara och föreslog att lägga ner VIN för att det borde drivas ideellt? Nja inte riktigt va… Tycker nog att detta ska diskuteras mer framöver, och ta gärna nytta av min blogg och tipsen även om inlägget inte blev så kort och troligen därför nu retat upp ännu fler. Glöm inte att vi har yttrandefrihet i Sverige och hur det hade kunnat se ut om jag verkligen hade skrivit av mig 😉

Comments are closed.