Dödshjälp är inte mord

Idag så är det inte tillåtet med aktiv dödshjälp i Sverige, helt fel anser jag. Men självklart är den svåraste frågan NÄR kan man tänka sig aktiv dödshjälp?

Svaret på den svåraste frågan är faktiskt ganska enkelt, det sker genom kommunikation mellan läkarna och patienten.

Och om patienten inte är kontaktbar (exempelvis koma) under lång tid så är det de närmast anhöriga som får komma fram till vad som är bäst i samråd med läkarna. Väldigt liberalt och det är så jag vill att det ska vara.

Inte en massa förbud som missgynnar oss. I en artikel i Aftonbladet vädjar en kvinna om just det, ett värdigt sett att lämna livet på.
Dödshjälp

Just nu så är processen så att kvinnan vädjar till Socialstyrelsen om att få avsluta sitt liv på ett värdigt sätt ”så länge jag ännu har kropp och hjärna i behåll”.

Ska hon och de i liknande fall behöva vädja till en statlig myndighet om att benådas från sina plågor? Absolut inte, utan om läkarna anser hennes lidande vara obotligt och hon inte längre orkar… Hur fan har vi rätten då att säga ”JOO! Du ska hållas vid liv till varje pris, även om du lider”. Helsjukt enligt mig…

I slutändan är det upp till den enskilde vårdgivaren att avgöra. Det handlar om att hitta en balans mellan patientens rätt till inflytande över vården och handlingar som kan rubriceras som aktiv dödshjälp”. För mig som Centerpartist är det ett Ja i denna fråga.

Dödshjälp Spruta


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/danioneu/public_html/TOY/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273