Norrköpingsfolket…Suck…

Norrköpingsfolket, Sveriges invånare…I-landsproblem landet nr 1…SUCK

En sida på Facebook ”Vi som vill bevara Norrköpings uteserveringar som de är!!” skapades och 2-3 veckor senare gillar nästan 10 000 sidan. Nästa 500personer har svarat kanske. Det glädjer mig alltid med engagemang, om det nu var det som fanns…Men NEJ!

500 Personer har svarat kanske, det är inte ens en kanske sida! ”Gillar du sidan /svarar att du kommer” så är du med på namnsamlingslistan. Kanske är inte ens ett val i frågan i sig, det vill säga 500 personer svarar kanske men vet inte ens innebörden av det…FÖR DE BRYR SIG INTE MER! Hade man brytt sig så hade man bara läst den korta info som finns på sidan så var det klart, men nej detta är för jobbigt.

De andra 10 000 personerna då? Förmodligen gillade 90% rubriken och höll med den, bravo! Men att Norrköpings uteserveringar INTE ska rivas utan att 80% av alla ställen redan har fått godkänt, det förstår inte massan alls..Varför? FÖR INGEN BRYR SIG! De håller med en rubrik ”Vi som vill bevara Norrköpings uteserveringar som de är!!” och så är man nöjd.

Jag kan skapa sidor som; Vi som vill bevara Norrköpings parker som de är!!, ”Vi som vill bevara Norrköpings fiske som de är!!, Vi som vill bevara Strömmen som den är!! och så vips gillar 10k det?

Detta är det enda engagemang jag varit med om att folk i denna stad faktiskt ”engagerat” sig i, att man tar sig tiden och orkar trycka på en knapp… Men till vad?? De flesta reglerna har funnits sedan 1999 och de senare (2013) gjordes för ATT UNDERLÄTTA. De som ville ha uteservering skulle slippa byråkratin, slippa söka tillstånd. Om dessa regler som sattes upp efterföljdes så var det bara tuta och köra! OM INTE reglerna följdes så får man söka tillstånd, PRECIS SOM INNAN.
SEN TYCKER JAG ATT REGLERNA SKULLE VARA ANNORLUNDA —> http://danielkarlsson.eu/TOY/?p=279

Men så blev det krångel för några av krögarna och tidningarna vill kränga lösnummer och få rubriker såklart. Men vi insatta som går/gått mediakurser och lär oss debattekniker ser rakt igenom sådant som massan som läser tidningarna faller för. Massan läser tidningen, ser på ”nyheterna” och blir vansinniga eller nått. Att massan sen går in och läser på Norrköpings kommuns hemsida och tar reda på fakta, frågor insatta politiker eller liknande finns inte. KLAGA är det enda man möts av en massa. ”FY FAN KORKADE POLITIKER!”

Vad är det som är korkat? Att du inte orkar kolla upp vad som gäller? Att du är bekväm och slö, men gärna slänger ut idiot kommentarer åt dem som faktiskt engagerar sig och gör något RIKTIGT vettigt för staden? Att gilla en sida gör inte ett skit, utan UT och gör skillnad i samhället! Börjar bli så jävla trött på att möta alla gnällspikar som själva inte gör ett skit. Jag gör skillnad, jag försöker, jag vill att Norrköping ska va en grym stad att bo i. Engagerar du dig inte så, så håll käften med idiotkommentarer till du faktiskt vet vad du talar om. Politikerföraktet är förjävligt! Gnällande människor som inte gör ett skit ska vara tysta! Politiker är de som gör skillnad, ingen politik inget fungerade land! Politik är FRAMRÖSTADE personer som NI väljarna röstat fram, så hatar ni dem så jävla mycket rösta inte på den personen då!

Politiker äger! Lika så ALLA sjukt jävla underbara ideella organisationer där ute! Jag engagerar mig inom Tekniska Nämnden och får hem på plattan vad som kommer komma på följande möte. Det är alltid mellan 200-500sidor papper att läsa igenom. En del väldigt viktigt en del mindre viktigt, men det tar tid, TID SOM ÄR GRATIS!!! Vi är ideella vi med. MEN när jag väl går på mötet som är en hel dag 8-17 så får jag i arvode 1200kr (Arvoden) och det är alltså cirka 100kr/h sen skatt på det med. DET ÄR ENGAGEMANG!!! INTE något annat, även om jag önskar att ett ansvarsfullt ansvar och all skit politiker får ta så tycker jag summan är otroligt liten. Men folk tror ju att så fort man sysslar med politik så tjänar man pengar.

Det är få som tjänar pengar på politiken, de som gör det jobbar därefter också! Vill du jobba 8-21?

Idag är jag väl bara så jävla trött på alla som gnäller, för jag hatar gaphalsar som inte kan debattera och inte är pålästa ett dugg! Jag har inte fått en fråga från någon av mina vänner som gillar sidan, varför? FÖR DE BRYR SIG INTE! De tryckte JA sen var det ur världen, men du tryckte JA till något som INTE FINNS. En icke problem, ett I-landsproblem som ej existerar..

NORRKÖPINGS UTESERVERINGAR KOMMER FINNAS KVAR!!!
Sen ska jag kommande möte se till att lägga fram mina förslag som ni hittar här
http://danielkarlsson.eu/TOY/?p=279

Men Nina som skapade evenemanget ska ha en stor ros då hon lyckats nå ut till Norrköping. Nästa gång kanske uppslutningen kan vara större, men då i något annat än att människors fikande står i fokus. Sen alla ni som trots allt faktiskt gillade sidan, bra gjort. Vissa av er är nog mer engagerade, fortsätt med det! Jag hoppas att det kanske är en början på att samhället kanske börjat att bry sig 🙂

Orkade du läsa hit ner…Puss :-*