Corona

Välkommen till min blogg, där allting kan tas upp och allt går att driva om, men förutom bildmontaget ovan jag gjort så kommer jag nu endast skriva fakta om Corona och mina tankar. Det verkar som om att människor helt tappar förståndet – som om domedagen var här p.g.a. ett virusutbrott. Sen är det problematiskt att med sociala medier och folks okunskap att den ena triggar en person med felaktigheter som sedan triggar nästa och så är viskningsleken igång och i samhället ser vi nu resultatet – TOAPAPPRET är slut…

Noll logik = då råder panik 🙂
Mitt lilla motto jag brukar muttra för mig själv när historien återupprepar sig.

SARS, MERS och covid-19 ger milda förkylningssymptom, hosta, halsont och feber. I undantagsfall kan dock allvarligare sjukdomsförlopp med lunginflammation inträffa även för dessa coronavirus, men då framförallt hos de med hjärt-lungsjukdom, nedsatt immunförsvar eller hög ålder (1). Folk verkar ha OTROLIGT svårt att ta till sig av statistik och fakta. Om man utgår från att det varit 1000 smittade och dödligheten låg på 10% innebär det att 100st har dött till följd av Corona. Alltså till följd av Corona, INTE av Corona för det är som sagt högst troligt att personen som dog hade minst en bakomliggande faktor. Sen utgår dödlighetens procenttal för de som BEKRÄFTATS vara smittade med Corona, och eftersom inte alla som har ”förkylningssymptom” testas så är mörkertalet extremt stort. Därav är många av siffrorna för dödligheten man ser flöda omkring på tramsiga memes inte en återspegling av verkligheten. Dock tror statsepidemiolog Anders Tegnell (som fått massor kritik) följande om Sverige i dagsläget –
”Vi har testat väldigt brett runt de smittade och inte hittat något alls.
Om det däremot blir en ”etablerad spridning” blir mörkertalet troligen ett helt annat, säger han.”
(2).

Italien och Kina är istället två exempel på länder som har en etablerad spridning men ändå trots mörkertalet så ska domedagspersonerna fram med sina felaktiga mattekunskaper. Även sen när detta är över så kommer forskarna i ett sekulariserat, demokratiskt och trovärdigt land som Sverige endast kunna komma med kvalificerade gissningar. De har självklart ingen fakta på vem som var hemma med förkylning, influensa eller Corona – eller något liknande. Det vi gör är att vi ringer jobbet och sjukanmäler oss, det förs ingen statistik och görs inga tester rent allmänt utan har man symptom så stannar man hemma. Jag har varit hemma från jobbet och vad jag hade har jag ingen aning om men troligtvis var det en förkylning eller influensan.


Just nu agerar Sverige liksom när Svininfluensan och fågelinfluensan kom på besök helt panikslaget, liksom flera andra delar av världen. Det är som att människan aldrig sluta tro att vi är gud, och att vi ska skjuta undan döden längre och längre för alla. Evolutionen funkar som den alltid har gjort och naturen kommer med sjukdomar, naturkatastrofer, ändrat klimat o.s.v. och det är de ”starkaste” som kommer leva vidare för de anpassar sig/har bäst gener. Men med dagens medicinska teknik samt våra övriga kunskaper kommer vi förbi detta och således kan vi leva längre – medellivslängden i befolkningen (Sverige) var 2017 – 82,4 år och 1970 – 72,2 år (3). Medellivslängden har ökat med 10år på en femtioårsperiod. Men till vilket pris?

Min gammelfarmor hade till slut fått båda benen amputerade p.g.a. dålig blodcirkulation när hon passerat 90 år. Hon var nöjd med livet som varit och kunde somna in, men nix här i Sverige ska man hållas till liv även om man inte själv längre vill leva. Varför bli så gammal om kroppen ändå lagt av? Varför bli så gammal att Alzheimer tar över dig helt och du till slut inte ens känner igen dina barn? Att inte få hjälp av Sverige med en seriös dödshjälp gör att just utbrott som Corona faktiskt tar livet ifrån många av dessa människor som är äldre och som tiden faktiskt är inne för – men vi har förlängt deras tid därför att vi anser det tydligen vara mer humant än dessa individers vilja. Min gammelfarmor gick till sist bort och hon har varit tacksam åt livet hon levt, men visste om att man inte kommer leva för alltid och när hon kunde leva livet så gjorde hon det. När förutsättningarna för ett ”värdigt liv” för henne försvann och inte kunna vara självständig, ha sin egen lägenhet och göra allt som tidigare gick att göra – så var tiden inne för henne. Trots det så fick hon leva många år till trots hon långt tidigare accepterat att man åldras och att dö är något naturligt.

Min farmor har Alzheimer och likaså har jag med gentest sett att jag har ökad chans genetiskt sätt att få sjukdomen. Jag vill inget hellre än att dö när jag inte längre kan känna igen min familj. Tyvärr verkar det som ALLA är livrädda för att dö när man följer denna hysteri, men inse att döden finns och den kommer komma. Det kan inte finnas något mer rättvist än att dö när man är äldre, då har man levt hela sitt liv. Det finns inget värre en barncancer och de som dör alldeles för tidigt, men att äldre människor dör gör mig inte ledsen, för jag förväntar mig att de kommer att dö. Men är man en äldre frisk och kry person som klarar allt man klarade när man var 50 så kommer man heller troligen inte vara den som dör av Corona.

Svininfluensan var startskottet 2009 och på drygt 10år har vi alltså haft ovan fem stycken nämnda stora pandemier. Är det naturens sätt att säga oss ni är för många, ni lever för tätt inpå varandra, ni lever för nära djur, ni äter för konstiga saker (Kina), ni förstör planeten?

När alla människor ska börja isoleras (vilket pågår just nu) och inte utsättas för smitta kommer det leda till ett försämrat immunförsvar inför nästa utbrott. Se exempelvis indianerna i Amerika när Européerna invaderade, många kunde inte stå emot de nya sjukdomarna som fördes in då deras immunförsvar inte byggt upp samma minnesceller (4)(5). För att vara motståndskraftig krävs det att immunförsvaret utsätts för sjukdomar, så det kan bygga sig starkare med åren. Genetik spelar roll, men miljön spelar ännu större roll. (6)

Många anser att lösningen är vaccin. Det kan det vara för en del sjukdomar som inte förändras över tid och som är väl beprövade. Men vanliga influensavacciner måste tas om varje säsong, så snabbt muterar vissa virus. Min tes kommer alltid vara att endast ta vacciner som är kliniskt beprövade över tid och som gör stor nytta då – d.v.s. att det man vaccineras emot är väldigt farligt även för en frisk person. Ingen ska tvinga någon att ta vaccin, för är man en frisk person så ska man inte p.g.a. dessa rådande hysterier som verkar bli vid pandemier vaccinera sig när kroppen själv klarar av att besegra sjukdomen. Förra gången denna vaccinhysteri tog fart var när Svininfluensan härjade vilket ledde till att hundratals barn fick narkolepsi (7).

Så sluta snälla att skapa drev på felaktigheter och på grund av din egen rädsla göra så att andra blir uppskrämda. Att tvätta händerna ibland och vara hemma från jobbet när man är sjuk hör till vanligt bondförnuft, behövdes verkligen Corona för att vissa ska förstå den biten?

Skulle Spanska sjukan komma igen, då är det en annan femma, den ger sig på de under 65år och som är friska men Corona – ta det lite lugnt och låt sunt förnuft styra och inte paniken – du behöver inte mer toalettpapper 🙂 (8)

1 – https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/

2. https://omni.se/tegnell-om-smittan-inget-stort-morkertal-i-dagslaget/a/OpAX6O

3 – https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/medellivslangd-i-sverige/

4 – https://varldenshistoria.se/samhalle/amerikas-historia/hur-manga-bodde-i-amerika-fore-columbus

5 https://www.1177.se/Ostergotland/liv–halsa/sa-fungerar-kroppen/immunforsvaret/

6. https://kurera.se/bakterier-bygger-barns-immunforsvar/

7. https://www.sydsvenskan.se/2019-03-24/vaccinet-som-forstorde-livet-for-hundratals

8. https://sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan