Verkligheten – Slöheten

Hej! Jag tänkte dela med mig om något som kallas verkligheten. Eftersom det jag skriver inte är något roligt utan Sveriges tragiska framtid så kommer detta inlägg inte få många likes, det kommer inte att delas av flera tusen…Det kommer inte ens att läsas…Detta mina kära är verkligheten!

Vi börjar min berättelse om att även på Rhodos så är min uppskattade ålder oftare 20 än 26 när folk frågat om den och sen fått gissa. Jag känner mig dock ung och är full av planer och energi, men nu är vi precis hemkomna och jag inser att jag faktiskt är gammal för jag finner INGET roligt alls med Bakfullt Initiativ överhuvudtaget….

Mer tragiskt att unga tycker icke frågor som ”Sänkt åldersgräns på alkohol”. ”Alkohol ska vara avdragsgill” o.s.v är viktigare än att faktiskt engagera sig i verkliga livet frågor istället. Ironi, humor är jätte kul verkligen och jag själv älskar det! Använder det gärna MEN jag tar också stort ansvar till att försöka hjälpa samhället med, försöka göra någon skillnad.

Här är några små till stora frågor som är betydligt mycket mer viktiga, men som man påverkar genom politiskt engagemang. *Är det för mycket hål i gatorna? *Sköts parkerna & lekplatserna om? *Plogas cykel & gångbanorna? *Vad får barnen för mat på dagis? *Kan de som bor på något sorts hem få fika? *Ska en människa kunna vara i Sverige i 10år utan att vi agerar mer direkt??

Har du någonsin skänkt pengar till exempelvis, Greenpeace, WHO, Rädda Barnen, Röda Korsett, Läkare Utan Gränser, UNICEF, SOS-Barnbyar?
Förmodligen har du gjort det, vist känns det bra att hjälpa? Men jag kan nästan garantera att du inte gjort mer än skänkt pengar (vilket självklart inte är dåligt MEN..), för att fysiskt göra något? Det tar verkligen emot då va? Så gärna vill du ju inte hjälpa någon/något/några? En liten funderare på vad man gör med sin tid, man kanske kan strunta i FB i 1h och gå till ålderdomshemmet och hälsa på de äldre 🙂

Centerpartiet, Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Feministisk Initiativ m.fl
Detta är de flesta av våra större kändare partier, men engagerar du dig i något då?
Förmodligen gör du inte det, för ”politik är tråkigt”. Självklart är det tråkigt, för du har erfarenhet av det och har testat det såklart! Precis så som Go-cart är tråkigt innan man ens testat det samt laserdome, fotboll, ridning, hockey och mycket mera såklart! Bättre att döma och tycka innan man själv testat och har faktan 😉
Så ta reda på och läs vad som återspeglar ens egna tankar och testar att engagera sig. Jag vet inga som börjat engagera sig och sagt, nej det var verkligen tråkigt. Däremot så vill alla olika mycket såklart. Vissa vill göra karriär medans andra vill dela med sig av sina tankar, umgås med likasinnade och ta samhället framåt

Jag önskar att Sveriges ungdomar inte föddes upp i denna trygga bubbla där det är mer ”roligt” att gilla en helt oseriös ”politisk” sida en att faktiskt ta reda på vad man faktiskt tycker och detta gör mig tråkig/naiv/sur såklart. Istället för ”Vi vill att bakfylla ska ses som en fullt godtagbar anledning till att sjukanmäla sig från jobb/skola!” så anser jag att de personer som känner så låter de ungdomar och vuxna som kämpar hårt som fan i arbetslösheten får möjligheten till att jobba och att studera.

Funderar på om jag själv skulle orka läsa ett sådant långt inlägg, då har ju snart den där FB timmen gått… 😛