Escalator

Jag kommer skriva på både engelska och svenska här samt så kommer jag filma en rulltrapp och hur man ska åka på den med mera så snart som möjligt!

VARNING STARKA BILDER!

Jag såg detta klipp som sprider sig nu på internet och vill tipsa er alla som åker rulltrappor om HUR man åker på säkraste sättet. Vi som jobbar med rulltrappor vet om hur farliga de faktiskt är och man blir chockad ibland när man ser oansvariga föräldrar är som står och tittar mot sina barn när de leker med rulltrappan, SKÄRP ER!!!

TIps: Jag själv står alltid i mitten (aldrig stå på eller nära gult fält) på 2 steg, IFALL ett av dem skulle rasa! (Därför så har jag en fot i mitten på 2 olika steg) och jag håller mig i med BÅDA händerna på varsin handledare, det är viktigt med god balans! Har du mycket saker att bära på för du har handlat eller har med dig, barn, barnvagn e.d. så leta upp en hiss istället! Det finns INTE mycket säkerhet i en rulltrapp/rullband om man jämför med en hiss. Så var inte nonchalanta när ni åker i rulltrappor för de skadar och dödar folk på ett brutalt vis tyvärr

Nödstopp finns i början och i slutet av trappan, kolla efter det för en dag kanske du eller någon annans liv hänger på just den knappen!

https://youtu.be/RcpjOIH7bG4?t=18s

Det är bra att visa respekt MEN det är väldigt tidigt på locket som man faktiskt kan ramla i så som i fallet ovanför. Annars om locket faller bort så hamnar du i en grop där det finns skydd mot att nudda stegen (nyare trappor endast)

https://www.youtube.com/watch?v=GBgOLFbExIo